A ILUMINACIÓN
A luz é un elemento básico no mundo fotográfico, xa que sen ela resultaría imposible ver os obxectos e impresionar a película. Segundo a fonte da que proveña a luz podemos distinguir entre: luz natural e luz artificial.
Os principais factores que definen a iluminación son:
A orixe: Considérase luz natural aquela que provén do sol, a lúa e as estrelas. A luz artificial pode ser continua (lámpadas) ou descontinua (flash).
O número das fontes luminosas: É a que inflúe no contraste e modelado da imaxe.
A difusión: Refírese á forma de emanar e chegar ao obxecto. De forma directa, difusa etc. Esta é a que determina a dureza ou suavidade da imaxe.
A duración: Xa sexa de forma continua ou instantánea (un Flash).
A intensidade: Forma que intensifica en cores e obxectos.
A cor: Definido pola lonxitude de onda da luz e pola cor do obxecto.
A dirección da luz: Respecto á cámara e ao obxectivo.
A iluminación, dependendo da súa dirección, pode clasificarse das seguintes formas:
Iluminación frontal: É a iluminación máis fácil de usar. Achega maior brillantez ás cores. Abarca totalmente o lado do suxeito, ao mesmo tempo que proxecta as sombras detrás del, de modo que non aparecen na toma fotográfica.
Luz lateral: Resalta o volume e a profundidade dos obxectos e destaca a textura. Dá moita forza á fotografía, pero as sombras poden ocultar certos detalles. Ilumina un costado do obxecto achegando maior dimensión.
Contraluz: Ilumina toda a parte posterior do suxeito. Proxecta sombras cara á cámara, que dan maior profundidade á escena. Delinea ao suxeito cun halo de luz que simula un resplandor.
Iluminación desde arriba ou cenital: Esta fonte de iluminación fai que as partes inferiores dun obxecto permanezan en sombra, pero ilumina os detalles máis sobresalientes.
Iluminación por todas partes: Luz suave e uniforme en todo o individuo. Non se producen sombras e mellora moito o aspecto das persoas. Produce cores moi sutís.
- Luz natural: É máis difícil de controlar polos cambios que sofre respecto ás súas calidades (intensidade, dirección, calidade e cor).
- Luz artificial: Con este tipo de luz todas estas calidades pódense controlar. Con todo, presenta o inconveniente de ser máis cara e incómoda de usar, ademais de limitar a extensión da superficie iluminada.
Os principais factores que definen a iluminación son:
A orixe: Considérase luz natural aquela que provén do sol, a lúa e as estrelas. A luz artificial pode ser continua (lámpadas) ou descontinua (flash).
O número das fontes luminosas: É a que inflúe no contraste e modelado da imaxe.
A difusión: Refírese á forma de emanar e chegar ao obxecto. De forma directa, difusa etc. Esta é a que determina a dureza ou suavidade da imaxe.
A duración: Xa sexa de forma continua ou instantánea (un Flash).
A intensidade: Forma que intensifica en cores e obxectos.
A cor: Definido pola lonxitude de onda da luz e pola cor do obxecto.
A dirección da luz: Respecto á cámara e ao obxectivo.
A iluminación, dependendo da súa dirección, pode clasificarse das seguintes formas:
Iluminación frontal: É a iluminación máis fácil de usar. Achega maior brillantez ás cores. Abarca totalmente o lado do suxeito, ao mesmo tempo que proxecta as sombras detrás del, de modo que non aparecen na toma fotográfica.
Luz lateral: Resalta o volume e a profundidade dos obxectos e destaca a textura. Dá moita forza á fotografía, pero as sombras poden ocultar certos detalles. Ilumina un costado do obxecto achegando maior dimensión.
Contraluz: Ilumina toda a parte posterior do suxeito. Proxecta sombras cara á cámara, que dan maior profundidade á escena. Delinea ao suxeito cun halo de luz que simula un resplandor.
Iluminación desde arriba ou cenital: Esta fonte de iluminación fai que as partes inferiores dun obxecto permanezan en sombra, pero ilumina os detalles máis sobresalientes.
Iluminación por todas partes: Luz suave e uniforme en todo o individuo. Non se producen sombras e mellora moito o aspecto das persoas. Produce cores moi sutís.
Comentarios
Publicar un comentario